Friday, March 23, 2012

Sunday, March 18, 2012

 Ένα φανταστικό Website εμφανίστηκε απο το πουθενά. Η διεύθυνσή του είναι 

http://www.online-convert.com/ 

 Ποιός είναι ο σκοπός του όμως και γιατί είναι τόσο ενδιαφέρον?


Μα γιατί μπορείτε να κάνετε μετατροπές διαφόρων αρχείων, όπως εικόνες απο ένα format στο άλλο (πχ jpg --> gif) χωρίς να χρειάζεσαι να εγκαταστήσετε τίποτα στον υπολογιστή σας και το κυριότερο χωρίς να έχετε καν γνώσεις. Εκτός απο τις εικόνες μπορείτε να μετατρέψετε και άλλα αρχεία όπως βίντεο (avi) ή ήχο (mp3, wav). Σίγουρα συγκαταλέγεται στα bookmarks μας!

Thursday, March 15, 2012

Ένα πολύ ωραίο άρθρο για την αντιμετώπιση του άγχους των εξετάσεων υπάρχει στο Lion's Voice 7 (City and Guilds)

Δείτε όλο το τεύχος εδώ.

Sunday, March 11, 2012

Ψάχνετε κάποιους τρόπους να έχετε τις υπηρεσίες του Microsoft Word, Excel, Powerpoint και γενικώς του Office δωρεάν; Πλέον υπάρχουν τρόποι.
 Οι 2 καλύτεροι εναλλακτικοί είναι το Notepad++ και το Softmaker 2008.





To Notepad++ είναι ένα πρόγραμμα που μοιάζει πολύ με το γνωστό σε όλους μας notepad των windows όμως έχει πάρα πολλές δυνατότητες και είναι πανεύκολο στη χρήση. Εαν χρειάζεστε λίγα πράγματα απο το office σας κάντε εγκατάσταση αυτό μόνο. (πατήστε στο Installer) Εάν χρειάζεστε όμως περισσότερα δείτε το Softmaker.


To Softmaker 2008 δίνεται πλέον δωρεάν. Μας ενδιαφέρουν το textmaker (αντίστοιχο word), planmaker (αντίστοιχο excel) και presentations (αντίστοιχο powerpoint).



BONUS 
Eαν τα αρχεία που θέλετε να δείτε είναι μορφής docx ή xlsx ή απλά δεν θέλετε να εγκαταστήσετε κάποιο office στον υπολογιστή σας αλλά θέλετε μόνο να δείτε κάποια αρχεία word ή excel που βρήκατε στο Ιντερνετ ή σας στείλανε οι φίλοι σας κατεβάστε τους 2 viewers. Ο κόκκινος είναι για το word και ο πράσινος για το excel.