Sunday, September 29, 2013

How to order in a restaurant


 Discover how to read an English menu and never worry about count or uncountable nouns again when ordering at a restaurant again!

Wednesday, September 25, 2013

Ο μύθος του θα πάρεις Lower ή Proficiency σε 5 χρόνια ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ

Lower σε 5 χρόνια...

Πολλοί συνάδελφοι δυστυχώς διαφημίζουν στους γονείς των παιδιών οτι ξεκινώντας, τα παιδά θα πάρουν πτυχίο Lower σε 5 χρόνια εγγυημένα.

Δεν είναι δυνατόν να ξέρεις τον ρυθμό αφομοίωσης της πληροφορίας απο κάποιον μαθητή που δεν ξέρεις καν. Υπάρχουν μαθητές που θέλουν να μάθουν κάτι και να το εξασκήσουν 2-3-4 ακόμα και περισσότερες φορές για να το καταλάβουν και να το κάνουν δικό τους.
Και αυτό σίγουρα οι καθηγητές το έχουν βιώσει έστω και αν έχουν διδάξει σε 2 μόνο μαθητές. Αυτό σημαίνει οτι εσκεμμένα παραπλανούν τους γονείς βασισμένοι στην αγωνία τους σε σχέση με το μέλλον του παιδιού τους. 

 Γίνεται να πάρω Lower σε 5 χρόνια;

Μονολεκτική απάντηση. Ναι.
Πώς γίνεται όμως; Συνήθως ο μαθητής πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερος και να έχει όρεξη για πολύ διάβασμα και “τρέξιμο”. Για αφοσίωση.
Στις μέρες μας τα παιδιά συνήθως έχουν όμως αυξημένες δραστηριότητες και υποχρεώσεις και δε μπορούν να ακολουθήσουν για τόσα χρόνια τον εντατικό ρυθμό που απαιτείται.
Άλλωστε θεωρώ οτι το μάθημα των Αγγλικών δεν πρέπει να το βλέπουν οι μαθητές ως αγγαρεία αλλά ως κάτι ενδιαφέρον (και όσο γίνεται και διασκεδαστικό)

Πώς μπορεί ο καθηγητής να βοηθήσει τους “αδύναμους” μαθητές; Δείτε ΕΔΩ